Nazaj

Pogoji poslovanjaHlavče njive, 04. 10. 2014


 1. Splošno

 2. Splošni pogoji spletne trgovine Strelastika.si so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, ki ga ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. S spletno trgovino Strelastika.si upravlja Mizarstvo NIKOLAJ MARKELJ s.p., Hlavče njive 10, 4224 Gorenja vas. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Strelastika.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


 3. Dobavni rok in način prevzema

 4. Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi naslednji način prevzema izdelkov:

  • osebni prevzem v Hlavčih njivah 10, 4224 Gorenja vas ali v Varpolju 18, 3332 Rečica ob Savinji po dogovoru ali
  • po poštnem povzetju, v tem primeru uporabnik (kupec) plača poštne stroške.

  Dobavni rok za izdelke v spletni trgovini je med 2-5 delovnih dni, če ste izbrali osebni prevzem. Če ste izbrali prevzem blaga po pošti, bo blago oddano na pošto v roku 2 delovnih dni. V primeru, da izdelek trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po eletronski pošti najkasneje v 2 delovnih dneh od prejema naročila. Če vam rok dobave ne ustreza, vam omogočimo odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. V primeru posebnih želja vas prosimo, da jih vpišete pod opombe pri vnosu vaših kontaktnih podatkov.


 5. Načini plačila

 6. Nakup izdelkov iz spletne trgovine se plačuje z gotovino ob prevzemu.


 7. Cene

 8. Vse navedene cene so v EUR. Navedene cene ob izdelkih ne vsebujejo stroškov embalaže in morebitne dostave.

  Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do njihove vsakokratne spremembe, ki bo objavljena v spletni trgovini.


 9. Postopek nakupa

  • Naročilo sprejeto
  • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte.

  • Naročilo potrjeno
  • Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali se obrne na njegov kontaktni elektronski naslov.

  • Naročilo zaključeno
  • Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje ali se s kupcem dogovori o času in kraju prevzema blaga. Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki (osebno ali po pošti). Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovca. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku. Za presojo določil kupoprodajne pogodbe se uporablja slovensko pravo.


 10. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 11. Kupec ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju po elektronski pošti (info@strelastika.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov firme: Mizarstvo NIKOLAJ MARKELJ s.p., Hlavče njive 10, 4224 Gorenja vas.

  Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po naročilu kupca.

  Izdelek, ki ga kupec vrača, mora biti nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Ob vračilu bomo na vaš TRR nakazali vračilo kupnine. Lahko pa se odločite za zamenjavo in izberete drug izdelek.

  V primeru, da je kupec prejel paket, ki se je poškodoval med transportom (embalaža ima vidne poškodbe) ali kaže znake odprtja, ga mora takoj reklamirati vašemu pismonoši, paket odnesti na pošto ter izpolniti reklamacijski zapisnik. Kupec je dolžan o tem obvestiti tudi prodajalca na elektronski naslov: info@strelastika.si.


 12. Uveljavljanje garancije ali reklamacije

 13. Vse Strelastike imajo enoletno garancijo. Morebitno uveljavljanje garancije z dokazilom o nakupu posredujte na naš elektronski naslov: info@strelastika.si. Z vami se bomo dogovorili o možnem prevzemu za popravilo ali zamenjavi Strelastike. Ob zamenjavi/popravilu izdelka se garancija ne podaljša.

  Reklamacijo iz naslova stvarne napake potrošnik lahko uveljavlja za vsak kupljeni izdelek (kar pomeni, da potrošnik zaradi napake na izdelku, za katerega ni bila dana garancija, lahko uveljavlja pravice iz stvarne napake, enako pa se lahko odloči tudi v primeru, če ne želi uveljavljati garancije za izdelek, za katerega je bila dana garancija).

  Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec blago kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

  Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonskem roku 8 dni od prejema blaga. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Reklamacija se upošteva le ob predložitvi dokazila o nakupu.


 14. Varovanje podatkov

 15. Upravitelj spletne trgovine je zavezan k varovanju osebnih podatkov po veljavni zakonodaji o varstvu potrošnikov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Za potrebe dostave bomo vaše podatke zaupali dostavni službi.